A TELKI KÖZÉLETI KLUB SZERVEZÉSÉBEN

2025-ben fókuszban:
Fenntartható kertek és zöldterületek

2025-ben fókuszban:
Fenntartható kertek és zöldterületek

Eszközök az önellátáshoz – közös ötletelés a házi feldolgozásról

március 30. vasárnap 13:00 - Közösségi ház terasza

Hogyan dolgozhatjuk fel saját termesztésű zöldségeinket és gyümölcseinket úgy, hogy azok valóban hasznosuljanak a mindennapokban? Standomnál nemcsak bemutatom a különböző eszközöket – befőzőgépet, passzírozót, óriásfazekat, aszalót, kézi készítésű szárítót és sörkollektoros aszalót –, hanem közösen is ötletelhetünk arról, hogy milyen házi készítésű termékek lennének számunkra a legpraktikusabbak. Szó lesz paradicsomfeldolgozásról (lecsó, paradicsomszósz, szárított paradicsom), fűszernövények szárításáról, lekvárok főzéséről – és minden másról, amire ti is kíváncsiak vagytok! A cél, hogy megtaláljuk azokat a megoldásokat, amelyek a saját életünkben is könnyen alkalmazhatók.

 

 

 

 

Előadó

Szöllősi-Sebestyén Zita vagyok, környezetvédelmi oktatási szakember.
Munkám során a fenntarthatóság és a környezetvédelem szemléletformálásán dolgozom, hiszen hiszek abban, hogy a tudatos döntések hosszú távon is pozitív hatással lehetnek a bolygónkra.
Ez az elköteleződés nemcsak a szakmai életemet, hanem a mindennapjaimat is áthatja, így amikor vidékre költöztünk, természetes volt, hogy a kertünket is fenntartható módon alakítjuk ki.
Az öko héten szeretném megosztani tapasztalataimat, és inspirációt adni mindazoknak, akik szeretnének közelebb kerülni az önellátáshoz és a természetközeli élethez.